• Cees Wouda

Stierenballen, meelwormen of sprinkhanen eten in Dierenpark

AMERSFOORT Op het Pretplein kunnen bezoekers bij kok Pierre Wind aan het Heftige Happenrad draaien en waar het rad op stopt, moeten ze dan van proeven; stierenballen, meelwormen of sprinkhanen in chocolademousse en nog veel meer van dit soort speciale lekkernijen.

Allemaal tijdens het ZOO'n ZOOmer Foodfestival in Dierenpark Amersfoort tot en met zondag 13 augustus. Voor een speciale prijs kan iedereen vanaf 16.00 uur in het Dierenpark en genieten van alle lekkers dat er te krijgen is op drie locaties in het park. De mooiste en meest sfeervolle locaties is bij de ingang van het Dinopark en ook daar zijn heerlijke hapjes te krijgen en zelfs een glaasje bubbels.

Het is de tweede keer dat de Amersfoortse dierentuin het foodfestival tussen de dieren organiseert. "Na de eerste editie smaakte het voor ons naar meer", vertelt projectleider Karlijn van Riessen. Nieuw dit jaar is Pierre's Heftige Happenrad.

Tijdens de Foodtour kom en bezoekers alles te weten over de eetgewoontes van de dieren en kinderen kunnen mee op zomerse reizen achter de schermen. ,,Proeven en proosten tussen de dieren, ik heb het festivalgevoel in ieder geval al helemaal te pakken", zegt Van Riessen.