• De prijsuitreiking van de Story Awards in 2015 in het Eemhuis.

    Cees Wouda

StoryAwards nieuw leven ingeblazen

AMERSFOORT Bibliotheek Eemland blaast de verhalenwedstrijd StoryAwards nieuw leven in. Tot 1 mei kunnen Eemlandse scholieren van 10 tot 18 jaar verhalen, filmpjes of audiofragmenten insturen. Alle manieren waarop een verhaal verteld kan worden, zijn toegestaan, zoals geschreven verhalen, stripverhalen, poëzie, spoken word, songteksten, blogs, vlogs of een podcast.

Er zijn mooie prijzen te winnen waaronder een tablet of een camera. Tijdens de feestelijke slotavond in Fluor op woensdag 29 mei worden de prijswinnaars bekend gemaakt.

StoryAwards was voorheen alleen een wedstrijd voor slechts geschreven teksten. De Bibliotheek Eemland wil graag benadrukken dat verhalen aan de grondslag liggen van alle cultuuruitingen. Door de wedstrijd open te stellen voor alle soorten verhalen, hoopt zij op veel verschillende inzendingen van een veel diverser publiek. Schoolklassen kunnen zich opgeven voor allerlei workshops die bedoeld zijn om kinderen te inspireren hun talenten te ontwikkelen.

Het thema van deze bijzondere editie is Johan. De Bibliotheek Eemland wil daarmee aansluiten bij het Johan van Oldenbarnevelt-jaar en de thema's vrijheid en (godsdienstige) tolerantie.