• Maarten J.Eykman

Struinen in de Tuinen beleeft zesde editie

AMERSFOORT Amersfoort kan zich gaan opmaken voor de zesde editie van Struinen in de Tuinen. Op 2 juli wordt de hele stad weer in vervoering gebracht met optredens van podiumkunstenaars in verschillende tuinen door de hele stad.

STRUINEN Tijdens Struinen in de Tuinen kunnen inwoners van Amersfoort verschillende optredens van lokale podiumkunstenaars bijwonen in de tuinen van straat-, wijk- of stadsgenoten. Hierbij dient het gazon als podium en de tuinmeubels als tribune. Het concept is simpel, in de aangemelde tuinen vindt tussen 13:00 en 18:00 driemaal een optreden plaats. De tuin is vrij toegankelijk voor publiek, de gastheer of gastvrouw zorgt ervoor dat de bezoekers zich thuis voelen. Organisator Dirkjan van Oord van Kultlab: „Struinen in de Tuinen zal zijn zesde editie beleven. Wat begon als het zomerse zusje van Gluren bij de Buren heeft inmiddels een vaste plek op de Amersfoortse festivalagenda. We hebben als doelstelling minimaal 75 tuinen te vullen met lokale acts, in alle wijken, van de Berg tot Vathorst."

AANMELDEN Om de zesde editie van Struinen in de Tuinen tot een succes te maken, is de organisatie op zoek naar inwoners van Amersfoort die deel uit willen maken van het festival. Naast tuinen is Struinen in de Tuinen ook op zoek naar artiesten uit Amersfoort die hun liefde voor kunst willen verspreiden. Aanmelden kan tot uiterlijk half mei via www.struinenindetuinen.nl.

Struinen in de Tuinen en Gluren bij de Buren zijn een initiatief van Stichting de Cultuurbrigade en wordt georganiseerd door Kultlab.