• BDU media

Studenten in debat met Amersfoortse politici

AMERSFOORT Studenten van de campus van ROC Midden Nederland gaan donderdag in debat met wethouders en raadsleden van de gemeente Amersfoort. Ze gaan met de politici in gesprek over diverse onderwerpen rondom het thema 'Is Amersfoort jongerenbestendig?'

Het publiek bestaat uit ongeveer 600 studenten en docenten van verschillende mbo-colleges van ROC midden Nederland. Deelnemende politici zijn lijsstrekker Roel Mulder (Actief voor Amersfoort), Ben Stoelinga (Amersfoort 2014), Tyas Bijholt (D66) en Tim van Beek (VVD), de raadsleden Rob Molenkamp (SP) en Simone Kennedy (Christen Unie) en kandidaten Hans-Dieter de Smit (CDA) en Youssef El-Messauodi (Groenlinks).

VOORBEREIDENDE LESSEN In de afgelopen periode hebben docenten tijdens de lessen Burgerschap en Loopbaanleren extra aandacht gegeven aan de verkiezingen in relatie tot het Nederlands staatsbestel. Tijdens deze lessen konden studenten vragen of opmerkingen die zij hebben aan de politici kenbaar maken bij hun docent. Deze vragen en opmerkingen worden als input gebruikt bij het formuleren van enkele stellingen die tijdens het debat aan de partijvertegenwoordigers worden voorgelegd.

MOBIELE STEMBUS Om de drempel voor de studenten nog wat te verlagen, is op 21 maart in de ochtend op het terrein van de campus (Disketteweg 2-4) een mobiele stembus met stemhokje aanwezig. Studenten en medewerkers van ROC Midden Nederland kunnen hier hun stem uitbrengen mits zij hun stembiljet op zak hebben. Burgemeester Bolsius en DJ Igmar Felicia (Qmusic) zijn op de onderwijslocaties aanwezig om studenten extra te stimuleren en motiveren om hun stem uit te brengen.