• Hoornbeeck College

Studenten gaan Van Ghentstraat opknappen

AMERSFOORT Studenten van de sector Welzijn van het Hoornbeeck College volgen in de week van 5 tot 9 februari geen gewone lesweek. De lesweek is namelijk ingeruild voor een 'multiculti week' die in het teken staat van ontmoeting met andere culturen.

Studenten zijn ondergebracht bij diverse projecten. Eén project is in samenwerking met Stichting Present, de Gemeente Amersfoort, woningcoöperatie de Alliantie, het Klusteam vanuit Indebuurt033 opgezet. Studenten knappen onder andere de Van Ghentstraat in de wijk Kruiskamp op door de voortuintjes letterlijk tot bloei te laten komen. Ook worden de ramen gewassen zodat de straat er weer fris uitziet.

Volgens Stichting Present is het belangrijk dat de straat weer een positieve boost krijgt: ,,Fantastisch dat studenten van het Hoornbeeck daaraan willen meewerken!" Het doel van het Hoornbeeck College is dat studenten de multiculturele samenleving op een positieve wijze ontmoeten. ,,Ze leren zich op deze manier verdiepen in de cultuur van een ander'', is de gedachte.