• Jostijn Ligtvoet Fotografie

Studenten uit Amersfoort scoren met borrelplank

AMERSFOORT Negen studenten van het Hoornbeeck College Amersfoort zijn maandag tweede geworden in de competitie Student Company van het Jaar 2019 in de categorie mbo. De studenten bemachtigden deze plek met hun bedrijfje The Choppers, dat gepersonaliseerde snijplanken van hout en bamboe verkoopt. 

Tijdens de finale namen de studenten uit Amersfoort het op tegen vier andere mbo-teams. Ze werden door een jury beoordeeld op de presentatie van hun stand, het stand-van-zaken-rapport, een jury-interview en een pitch. De jury bestond uit Irette van Lier (ManpowerGroup), Simon Kruithof (KLM) en Daniëlle Doolhof (alumnus Jong Ondernemen). The Choppers ging niet met de winst naar huis, maar bemachtigde wel een mooie tweede plek. Bij honderd verkochte serveerplanken plant The Choppers in samenwerking met Trees for all een boom. 

STUDENTENBEDRIJVEN Student Company van het Jaar is een landelijke prijs die jaarlijks door stichting Jong Ondernemen wordt uitgereikt aan de beste studentenbedrijven. Een schooljaar lang werken bijna 5.000 mbo- en hbo-studenten aan hun eigen bedrijf tijdens het programma Student Company van stichting Jong Ondernemen. De studenten richten in teams een eigen bedrijf op en runnen dat een heel studiejaar lang. Een onderdeel van dit programma is de strijd om de titel Student Company van het Jaar.

Dit jaar schreven zich meer dan zestig teams in voor de competitie. Na een aantal voorrondes werden er tien bedrijven, vijf in de categorie mbo en vijf in de categorie hbo, geselecteerd die mee mochten doen aan de finale op 3 juni.