• Valerie Kuypers

Subsidie voor elektrische scooter en fiets voor ondernemers

AMERSFOORT Amersfoortse ondernemers die voor zakelijke doeleinden gebruikmaken van een benzinescooter of -brommer kunnen met subsidie een elektrische scooter of e-bike aanschaffen. Voorwaarde is dat de benzinescooter of -brommer wordt ingeleverd en gedemonteerd en niet meer op de weg rijdt. De subsidie, die tot en met 31 december 2018 loopt, is een van de initiatieven om in 2030 een CO2-neutrale en afvalloze stad te zijn.

De subsidie draagt ook bij aan een schonere lucht; benzinevoertuigen worden vervangen voor elektrische tweewielers. Ook stimuleert de gemeente duurzaam ondernemen. Ondernemers kunnen per ingeleverde benzinescooter of -brommer tot maximaal 1200 euro subsidie ontvangen op de aanschaf van een elektrische scooter, e-bike, e-bakfiets of high speed e-bike. Een van de voorwaarde is dat de benzinescooter of –brommer wordt ingeleverd bij een geregistreerde dealer waarna deze wordt gedemonteerd via één van de twee erkende demontagebedrijven. Geregistreerde scooter- en fietsdealers in de stad zijn herkenbaar aan het logo Groene Partner van gemeente Amersfoort en werken mee aan de subsidieregeling.

Meer informatie over de subsidie, de voorwaarden, dealerlijst en het aanvraagformulier staat op www.amersfoort.nl/scooter