• Altis atlete Femke Bol kort voor het bereiken van de finish tijdens haar 400 m loop.

    Wim Slangewal

Succes voor Bol en Bakker op NK Junioren

AMERSFOORT Op de tweede dag van het Nederlands Kampioenschap Indoor voor Junioren dat afgelopen weekend plaatsvond in Apeldoorn, waren er twee nationale titels te vermelden voor atleten van de Amersfoortse atletiekverenigingen AV Altis en AV Triathlon. Goud was er voor Femke Bol (Altis) en Jasmijn Bakker (Triathlon) op respectievelijk de 400 meter en 3000 meter.

Huub van Aerssen

 

Altis atlete Femke Bol maakte de haar toebedeelde favorietenrol helemaal waar door in een tijd van 55.48 seconden de nationale titel op de 400 meter voor zich op te eisen. Met bijna twee seconden voorsprong op haar naaste concurrente prolongeerde zij daarmee (ditmaal als tweedejaars B-meisje) haar indoortitel van 2016.

In de series eerder op de dag 'cruisde' Bol heel ontspannen naar de winst in een tijd 57.90 seconden. Daarmee verzekerde zij zich van een goede en niet onbelangrijke baanindeling in de finale. Haar doorkomsttijden na 200 meter waren nagenoeg identiek zowel in de serie als in de finale. Waar ze echter in de voorronde nog energie spaarde, liet ze in de eindstrijd nauwelijks enig verval zien. Een topprestatie van Bol die zeker in de toekomst nog veel van zich zal laten horen en zien. De Altis atlete staat inmiddels als eerste genoteerd op de wereldranglijst in haar leeftijdscategorie.

 

PERSOONLIJK RECORD Naast Femke Bol nam ook Altis atleet en eerstejaars B-junior Tim de Greef deel aan het NK Indoor.

Kogelstoter de Greef moest uiteindelijk genoegen nemen met met een afstand van 11.40 meter die hem weliswaar een nieuw persoonlijk record opleverde (oude record 11.78 meter), maar niet verder reikte dan een 16e positie.

In zijn eerste kampioenschap voor Junioren leverde de wedstrijd echter veel leermomenten op, waar hij in het komende outdoorseizoen mee aan de slag kan.

NIEUW CLUBRECORD Jasmijn Bakker van AV Triathlon, die het weekeinde ervoor nog Nederlands Kampioene op de 1500 meter werd bij de Vrouwen Senioren, greep afgelopen zaterdag tijdens het NK Indoor voor Junioren de titel op de 3000 meter bij de Meisjes A. Ze vestigde met haar winnende tijd van 9.52.90 minuten tevens een nieuw clubrecord.

 

DUBBEL SUCCES AV Triathlon atleet en B-junior Sven Jansons behaalde in het onderdeel verspringen een prachtige tweede plaats en verbeterde daarmee en passant het clubrecord met een sprong van 6.77 meter. Met deze afstand slechtte hij ook de limiet voor voor het Europees Jeugd Olympisch Festival. Op de 60 meter horden werd Jansons derde in een tijd van 8.25 seconden, wat ook tevens een nieuw clubrecord opleverde.

 

GOUDEN OOGST Naast het recentelijk gehouden NK Senioren en het NK Masters heeft nu ook het NK Indoor Junioren het nodige succes opgeleverd voor atleten van beide Amersfoortse atletiekverenigingen. Een 'gouden oogst' die de keistad nog vaster op het nationale en internationale atletiekpodium zet.