• Joëlle Kelderman

Tóch obstakelloop op Tweede Paasdag

AMERSFOORT In tegenstelling tot eerdere berichten gaat Amersfoort toch een ObstakelRun door de binnenstad krijgen. Vrijdagmiddag maakte de organisatie van de City Challenge Run bekend dat zij de stekker eruit trokken, maar er is nu een andere partij opgestaan.

Jeroen van der Veer

Mik Borsten, Jaap Hengeveld en Floor Visser willen er voor zorgen dat het evenement toch op twee april gehouden kan worden. De vraag vanuit het gemeentehuis om het evenement te organiseren -waarbij hardlopen gecombineerd wordt met obstakels om de fysieke en mentale gesteldheid op de proef te stellen- wordt daarmee toch positief beantwoord.

,,Met de vergunningen zijn we nu druk bezig", laat Borsten, de drijvende kracht achter de Marathon van Amersfoort, weten. ,,De samenwerking met de gemeente en hulpdiensten verloopt goed."

Dat kan wethouder Hans Buijtelaar beamen. Hij kwam met Schorel op het idee om een Challenge Run door Amersfoort te doen en hij vindt het dan ook jammer dat het niet gelukt is om met deze partij de klus te klaren. ,,Bij de Mudrun sprak ik erover en is het gaan lopen. Jammer dat het niet gelukt is en ik hoop dat Mik met zijn partij het wel voor elkaar krijgt."

,,Het is allemaal wat kort dag", aldus Borsten. ,,Maar de intentie is om het evenement door te laten gaan. ,,Met de subsidie zijn wij inmiddels bezig en wij zijn in gesprek met de partijen om te kijken of we dit op een goede manier kunnen voortzetten."

Borsten, Hengeveld en Visser hopen binnenkort meer informatie te kunnen geven over het evenement