• Stichting Het Nationale Park De Hoge Veluwe

't Atrium doet mee aan Hoge Veluwe Highland Games

AMERSFOORT 't Atrium doet mee aan de Hoge Veluwe Highland Games. In totaal doen er 330 middelbare scholieren van het tweetalig onderwijs mee met deze games. 

Voor de zevende keer op rij houdt Het Nationale Park Hoge Veluwe in samenwerking met Het Isendoorn College uit Zutphen deze Games. De Highland Games zijn overgewaaid uit Schotland, waar in de middeleeuwen clanspelen werden gehouden. De Schotse oorsprong is de reden dat het park scholen met tweetalig onderwijs uitnodigt. Scholieren moeten onder andere boomstamzagen, zwerfkeiwerpen, zandzakhoogwerpen en Hoge Veluwe broekhangen. De games beginnen op donderdag 17 mei om 09.30 uur. De afsluiting met prijsuitreiking is diezelfde dag rond 14.40 uur. 

De games zijn bedoeld om middelbare scholieren op een actieve manier kennis te laten maken met het Park. ,,Tijdens De Hoge Veluwe Highland Games worden de middelbare scholieren fysiek uitgedaagd. Tegelijk maken ze kennis met de mooie landschappen in het Park", aldus organisator Marieke Ankoné. 

Naast 't Atrium nemen dit jaar ook het Marnix College uit Ede, de Koninklijke Scholengemeenschap en Jacobus Fruytier Scholengemeenschap uit Apeldoorn, RSG Slingerbos Levant uit Harderwijk, Isendoorn college uit Zutphen en de van der Capellen scholengemeenschap uit Zwolle deel aan dit sportieve evenement.