• Ilvy Njiokiktjien

Taxichauffeur bedreigt ouder echtpaar op Ringweg-Koppel

AMERSFOORT Een 34-jarige automobiliste uit Amersfoort werd zondag op de Ringweg-Koppel bedreigd door een taxichauffeur uit Amersfoort. De chauffeur zou kort daarvoor ook een oudere man en vrouw in een auto eveneens agressief hebben bejegend. De vrouw deed aangifte en de taxichauffeur is door de recherche verhoord. De politie is nog op zoek naar het oudere paar in de auto.

Omstreeks 18.15 uur passeerde de automobiliste die zondag net de Stuw bij een scherpe bocht - ter hoogte van de Balladelaan - en zij reed op de linkerrijstrook in de richting van de Ringweg-Kruiskamp. Voor haar reed een taxi en daarvoor een auto met daarin het oudere man en vrouw. De taxi haalde het oudere stel in en remde daarop. De vrouw verklaarde dat hij een agressieve houding aannam richting de oudere man aan het stuur en de oudere vrouw op de bijrijdersstoel. De 34-jarige automobiliste zag dat zij flink schrokken van de bejegening en schoot hen daarop te hulp. Vervolgens werd zij bedreigd. Zij deed daarop aangifte.

De verdachte taxichauffeur is gehoord en het dossier wordt ingezonden voor verdere behandeling van de zaak bij het Openbaar Ministerie. De recherche is echter nog op zoek naar het oudere stel in de auto. Zij maakten tot op heden geen melding of deden geen aangifte van dit incident. De recherche komt graag in contact met dit oudere paar. Zij kunnen contact opnemen met de wijkrecherche van de politie in Amersfoort via tel. 0900-8844.