• Dani Hagebeuk

Tiener gaat in Frankrijk voor FIFA-wereldtitel

AMERSFOORT De gemeente Amersfoort heeft er straks mogelijk een Wereldkampioen bij. Niet een actieve sporter, maar gamer Dani Hagebeuk gaat dit weekend de trots van Nederland verdedigen. De FIFA-koning heeft het Nederlands kampioenschap al op zijn naam staan en mag straks in Parijs laten zien dat hij met het voetbalspelletje de beste van de wereld is.

 

Jeroen van der Veer

 

Uren en uren heeft hij FIFA 17 al gespeeld. De game kent geen enkel geheim meer voor de inwoner van Kattenbroek en inmiddels wordt hij zelfs al gesponsord. In het computerspelletje zit ook een speloptie Ultimate Team, waarbij de speler punten moet verdienen of kopen, om bepaalde spelers te bemachtigen.

Met zo'n team moet in Parijs straks gespeeld worden en daarom heeft de 18-jarige flink wat geld erin gestopt. ,,Ik denk een kleine duizend euro", zegt hij met enige schaamte. ,,Daardoor heb ik echter wel het beste team van de wereld."

Want zover is het al bij de tiener uit Amersfoort. Hij is zelfs gestopt met zijn studie, om zich volledig te kunnen focussen op het spelletje. ,,Vorig jaar heb ik met FIFA 16 al flink wat geld gewonnen en ik kan dus best zeggen dat het lekker gaat."

Op het NK in Hilversum moest hij een toernooi met twintig andere goede spelers spelen en daarbij won hij glansrijk. ,,Slechts een duel had ik het lastig, maar voor de rest ging het vrij eenvoudig. Ik ga dan ook met vertrouwen richting het WK in Parijs."

In de hoofdstad van Frankrijk staat naast de titel 'beste FIFA-speler van de wereld' ook nog eens een gigantisch geldbedrag op het spel. Zo kan Hagebeuk 15.000 dollar bijschrijven als hij het toernooi op zijn naam weet te zetten.

Mogelijk kan hij daarmee iets leuks met zijn vriendin doen. ,,Zij steunt mij altijd en gaat mee naar toernooien. Soms zit zij bij mij thuis en ben ik weer aan het spelen. Dan kan ik best iets terug doen, toch", vraagt hij zichzelf met een grote lach af.