Toename diefstal van scooters

AMERSFOORT De politie constateert dat er in de maand mei 25 keer aangifte is gedaan van diefstal van een scooter. De scooterdiefstallen vonden in de meeste gevallen plaats in de wijken Vathorst, Zielhorst, Hoogland, Kattenbroek en rond station Schothorst. In de meeste gevallen was de scooter enkel afgesloten middels het stuurslot en

stonden geparkeerd op de openbare weg dan wel in de voortuin. In de afgelopen periode zijn er tijdens reguliere controles 14 personen aangehouden voor het rijden op een gestolen scooter. Tegen hen is in de meeste gevallen proces-verbaal opgemaakt voor heling. Ondanks dit blijft het aantal diefstallen van scooters hoog.

De politie verzoekt een ieder die getuige is van diefstal van een scooter dit direct te melden via het noodnummer 112. Deze meldingen vergroten de kans op de arrestatie van verdachte of het voorkomen van een diefstal. Het advies aan eigenaren is om hun scooter zo veel mogelijk in een berging dan wel een garage te parkeren of met een kettingslot aan een vast object te bevestigen. Op deze manier is het voor de daders veel moeilijker om de scooters te stelen.

De opsporing van gestolen scooters is makkelijker als er een foto van de scooter beschikbaar is of als de specifieke kenmerken van de scooter bekend zijn. Met specifieke kenmerken wordt bijvoorbeeld schade aan de scooter, een stikker of dergelijke bedoeld. De politie verzoekt dan ook een ieder die een scooter in zijn bezit heeft dit vast te leggen.