Tunnel Brenninkmeijerlaan afgesloten voor verkeer

AMERSFOORT Rijkswaterstaat werkt aan de verbreding van de A1 tussen Bunschoten en Hoevelaken. Ook aan het viaduct op de A1 ter hoogte van de Brenninkmeijerlaan wordt gewerkt. In verband hiermee wordt ook de tunnel enkele malen afgesloten voor (brom)fietsers en autoverkeer. Ook is er geen of beperkt treinverkeer mogelijk tussen Amersfoort Centraal en Zwolle.

De tunnel Brenninkmeijerlaan is gesloten voor (brom)fietsers en autoverkeer op:

Woensdag 6 mei, 18.00 uur tot maandag 11 mei, 06.00 uur (autoverkeer).

Woensdag 6 mei, 21.00 uur tot maandag 11 mei, 06.00 uur (fietsverkeer).

Maandag 13 juli, 07.00 uur tot vrijdag 24 juli, 17.00 uur (autoverkeer).

Maandag 13 juli, 07.00 uur tot vrijdag 17 juli, 17.00 uur (fietsverkeer).

Donderdag 30 juli, 18.00 uur tot maandag 3 augustus, 07.00 uur (autoverkeer).

Donderdag 30 juli, 21.00 uur tot maandag 3 augustus, 07.00 (fietsverkeer).

(brom)fietsers vanuit Vathorst richting Amersfoort centrum en omgekeerd worden omgeleid via de Valutaboulevard (rotonde 14), viaduct Heideweg, de vlinderbuurt, Rondweg Oost en Hoefseweg. Autoverkeer van en naar bedrijventerrein De Hoef en Vathorst/Hooglanderveen maakt gebruik van de reguliere op- en afritten op de A1 en A28 en de verbindingen Heideweg en Hanzetunnel.

BEPERKT TREINVERKEER Vanaf donderdag 7 tot en met zondag 10 mei rijden er geen Intercity's op het traject Amersfoort-Zwolle. Op 7 en 8 mei rijden er geen treinen tussen Amersfoort Schothorst en Putten en op 9 en 10 mei rijden er geen treinen tussen Amersfoort Schothorst en Nijkerk. NS zet bussen in.

EENRICHTINGSVERKEER De tunnel Brenninkmeijerlaan is voor autoverkeer vrij smal; auto's kunnen elkaar niet passeren en moeten wachten. Om de veiligheid te kunnen waarborgen, wordt daarom een eenrichtingssituatie ingesteld van maandag 11 mei tot en met maandag 3 augustus. Dit betekent dat alleen verkeer komend vanaf De Hoef richting de Valutaboulevard de tunnel kan gebruiken. Verkeer vanuit Vathorst/Hooglanderveen kan rijden via de Hanzetunnel en Heidewegviaduct.

In deze keuze voor eenrichtingsverkeer is uitgegaan van de toekomstige ontwikkeling van knooppunt Hoevelaken. Hierin wordt het gebied tussen de Holleweg en de Valutaboulevard ook meegenomen. Na afronding van de werkzaamheden aan de Brenninkmeijerlaan wil de gemeente dat de eenrichtingssituatie bij de tunnel gehandhaafd blijft. Hiervoor wordt een verkeersbesluit voorbereid.