Twee Amersfoortse scholen naar finale NK Debatteren voor Scholieren

AMERSFOORT De eerste veertig scholen kwamen vrijdag in actie op de eerste voorronde van het NK Debatteren voor Scholieren op gastschool Gymnasium Camphusianum in Gorinchem. Drie spannende debatrondes en zestig debatten verder, konden de tien beste scholen aangewezen worden, die doorgaan naar de grande finale op zaterdag 20 januari op Universiteit Utrecht. Zij maken nog steeds kans om debatkampioen van Nederland te worden. Daarbij horen het Stedelijk Gymnasium Johan van Oldenbarnevelt uit Amersfoort en Corderius College uit Amersfoort.

Het kampioenschap wordt al sinds 1998 georganiseerd door het Nederlands Debat Instituut en is in die twintig jaar enorm gegroeid. Het NK Scholieren is mogelijk door steun van het ministerie Veiligheid en Justitie, Buitenlandse Zaken, Universiteit Utrecht, het Mendelcollege in Haarlem en het Gymnasium Camphusianum in Gorinchem.

De overige acht finalisten zijn Niftarlake College uit Maarssen, Dr.-Knippenbergcollege uit Helmond, Wartburg College locatie Guido de Brès uit Dordrecht, Christelijk Lyceum Zeist, Etty Hillesum Lyceum uit Deventer, Stedelijk Gymnasium Den Bosch, Erfgooiers College uit Huizen en GSR Rotterdam.

Op 11 november en 1 december vinden voorrondes twee en drie plaats en proberen de andere 82 scholen zich te plaatsen voor de finale. In totaal gaan er 32 scholen door naar de finale 20 januari op de Universiteit Utrecht.