• Archieffoto - ZHZActueel.nl

Twee tieners mishandeld en beroofd in Nieuwland

AMERSFOORT Aan de Bever in de Amersfoortse wijk Nieuwland zijn dinsdag 18 september twee gewelddadige berovingen gepleegd. Een 15-jarige jongen en een 16-jarige jongen werden vlak na elkaar slachtoffer. De politie heeft de zaken in onderzoek en vraagt getuigen om zich te melden.

De 16-jarige jongen werd rond 16.00 uur bij park Nieuwland aan de Bever aangesproken door twee jonge mannen en gevraagd om met hen mee te lopen. Op een plek wat verder het park in werd hij bedreigd, mishandeld en bestolen van zijn telefoon. Terwijl dat nog gaande was, kwam een 15-jarige jongen aanlopen. De twee mannen richtten zich vervolgens op de tweede jongen, trokken hem zijn telefoon uit zijn handen en gaven ook hem klappen. Vervolgens gingen de twee mannen er vandoor.

De verdachten worden omschreven als mannen van ongeveer 18 jaar. Eén van hen had een licht getinte huidskleur, droeg een donker petje en een trainingspak. De andere man had een donkere huidskleur, kort zwart haar en droeg ook een trainingspak.

De politie vraagt getuigen van de berovingen zich te melden. Dat kan via 0900-8844 of via onderstaand meldformulier. Anoniem melden kan ook voor 0800-7000 of online via Meld Misdaad Anoniem.