• Politie

Twee verdachten van gewelddadige straatroven aangehouden

AMERSFOORT De recherche heeft op 30 augustus een 15-jarige Amersfoorter aangehouden en op 11 september een 22-jarige Amersfoorter, beiden op verdenking van het plegen van een beroving op de Mozartweg op 18 juli. De 15-jarige jongen wordt ook verdacht van een straatroof op de Paardenwed op 10 mei.

Op 10 mei werd omstreeks 21.30 uur een 36-jarige Amersfoorter bij de Paardenwed bedreigd met een mes en mishandeld door meerdere daders. Hierdoor raakte hij even buiten bewustzijn. De man moest zijn mobiele telefoon, portemonnee en pincode van zijn pinpas afgegeven. Vervolgens werd geld van zijn rekening afgehaald. Het slachtoffer maakte de volgende dag melding van de beroving bij de politie en deed aangifte.

Op 18 juli werd een 17-jarige Amersfoorter rond 22.00 uur op de Mozartweg beroofd. Hij werd de centrale hal van een flat ingetrokken en ingesloten door drie personen. Vervolgens werd hij geslagen en beroofd van zijn geld, horloge en telefoon.

Op basis van onderzoek en verhoor verdenkt de politie de 15-jarige verdachte van betrokkenheid bij beide straatroven. De 22-jarige Amersfoorter wordt verdacht van de straatroof op 18 juli.

Beide verdachten zitten vast in verband met het onderzoek. De recherche sluit meerdere aanhoudingen niet uit.