Tweede aanhouding na overval Mauritslaan

AMERSFOORT De politie heeft in Rotterdam op 6 februari een tweede verdachte aangehouden van de woningoverval, die plaatsvond in de nacht van 27 op 28 januari, op

de Mauritslaan. Bij de overval raakte de bewoner gewond. Een 32-jarige vrouw uit Enschede werd kort na de overval in een auto bij de Stichtse Rotonde aangehouden. De bestuurder van deze auto werd op dat moment niet meer aangetroffen.

Rond 02.00 uur die nacht wilde het slachtoffer de deur open doen voor een bekende, toen hij zag dat er ook nog een onbekende man bij was. Deze man sprayde hem meteen met een bijtende stof in het gezicht en stak hem in zijn bovenarm. Het tweetal ging er uiteindelijk vandoor met een gering geldbedrag aan buit.

Even later zagen agenten op de Stichtse Rotonde een auto rijden die vermoedelijk van één van de daders was. De bestuurder zette de auto in de berm en ging er te voet vandoor richting de buitenring. In de auto trof de politie een 32-jarige vrouw uit Enschede aan, die voldeed aan het opgegeven signalement van één van de daders.

Op basis van onderzoek kwam de recherche op het spoor van de Rotterdammer. Beide verdachten zitten vast voor verhoor en aanvullend onderzoek.