• Sven van der Beek

Tweede Eemplein Boekenfestijn

AMERSFOORT Voor de tweede keer vindt het Eemplein Boekenfestijn plaats op het Eemplein georganiseerd door Winkeliersvereniging Eemplein en de Bibliotheek Eemland in het Eemhuis. Er is zaterdag 28 juli een boekenmarkt, een boekenvrijmarkt voor kinderen, een kinderboekenbal en er wordt voorgelezen tussen 10.00 en 17.00 uur. Ook vindt de uitreiking plaats van de gedichtenwedstrijd Parade der Poëten.


Bezoekers kunnen snuffelen bij de diverse kraampjes en mogelijk net dat ene boek vinden waar ze al lang naar zochten. Het is nog mogelijk om deel te nemen aan de boekenmarkt. Inschrijven voor de boekenmarkt kan via e-mail buythebooknl@gmail.com.
De volgende Amersfoortse schrijvers zullen deelnemen aan de boekenmarkt en hun werk verkopen en signeren: Nynke Geertsema, Gaston Dorren, Caroline Nelissen, Rob Walrecht, Hanneke Kiel- de Raadt, Gijs van Valkenhoef, Arjeh Kalmann, Tais Teng, Joshua van den Hooff.
En ook de kinderboekenschrijvers Henk Hardeman, Niki Bullinga, Betty Sluyzer en Karin Horst zijn aanwezig.

PARADE DER POETEN Dichters uit en buiten Amersfoort kunnen meedoen aan de wedstrijd 'Parade der Poëten'. Ze mogen maximaal drie gedichten schrijven over cultureel erfgoed in de Keistad. De beste tien dichters worden geselecteerd en komen hun gedicht voordragen tijdens het Eemplein Boekenfestijn in de tent op het Eemplein. De winnaar krijgt 100 euro. De wedstrijd wordt georganiseerd door Gerhard te Winkel in samenwerking met de Bibliotheek Eemland. Dichters kunnen een plek in een bundel over cultureel erfgoed winnen. Tot en met donderdag 31 mei mag iedereen drie gedichten insturen over het thema cultureel erfgoed in Amersfoort naar gtwinkel@gmail.com.