• Intocht Sint Amersfoort

    Rinus van Denderen

Uitkomst bijeenkomst over Sinterklaasfeest blijft geheim

AMERSFOORT Wat er is besproken bij de bijeenkomst met gemeente en de vier sinterklaascomités blijft vertrouwelijk. Dat zegt gemeentewoordvoerder Iris van Veen. ,,Dat hebben wij vooraf zo afgesproken met de aanwezigen, waardoor iedereen open en eerlijk het gesprek kon aangaan."

Jeroen van der Veer

De bijeenkomst werd georganiseerd door de gemeente en de comités en was bedoeld om met elkaar van gedachte te wisselen. Ruim 40 vrijwilligers kwamen afgelopen donderdag naar de bijeenkomst en zij spraken over de toekomst van het feest.

,,De burgemeester spreekt al anderhalf jaar met de comites over wat veranderd moet worden. We vonden het nu ook tijd om de vrijwilligers erbij te betrekken en daarom hebben wij hen uitgenodigd", aldus Van Veen. ,,Er zijn veel meningen en daarom spraken wij met z'n allen erover. Hoe het Sinterklaasfeest er aankomend jaar uit gaat zien, is nog niet bekend."

De gemeente laat weten dat er half juli geëvalueerd wordt. ,,Er is dus nog geen enkel besluit genomen", wil Van Veen benadrukt hebben.