• Keistadnieuws

Uitslaande brand verwoest woning aan Van Randwijcklaan

AMERSFOORT Een uitslaande brand heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een woning aan de Van Randwijcklaan in Amersfoort grotendeels verwoest. Vijf personen werden overgebracht naar het ziekenhuis omdat ze rook hadden ingeademd. Eén persoon heeft lichte brandwonden opgelopen.

De brand brak uit rond 01.15 uur en bij aankomst van de brandweer sloegen er al grote vlammen uit de woning. De politie was als eerste ter plaatse en heeft zoveel mogelijk bewoners proberen te evacueren. Daarvoor gebruikten de agenten de megafoon in de politieauto.

ONTRUIMING In totaal werden zes woningen ontruimd. De geëvacueerde bewoners zijn opgevangen in een nabijgelegen verpleeghuis en werden daar ook gecontroleerd door het ambulancepersoneel. De bewoners van drie woningen kunnen vrijdag nog niet terug naar hun woning. 

De brandweer heeft een nacontrole gedaan en er zijn metingen verricht. Rond 03.05 uur was de situatie onder controle en veilig en konden alle hulpdiensten weer retour. Salvage is ingezet voor de schadeafhandeling.