• Arjen Klaver

Urban Sports Park Vathorst wordt vrijdag geopend

AMERSFOORT Het Urban Sports Park Vathorst wordt vrijdag om 14.00 uur officieel in gebruik genomen. Het park van 230 vierkante meter is gebouwd op het grasveld achter Sporthal de Brink bij het nieuwe voetbalveld.

Het Urban Sports Park staat voor 'sporten en bewegen in een bebouwde omgeving'. Een van de sporten die daar beoefend wordt, is calisthenics, dat mogelijk in 2024 een olympische status heeft. Franck Bakker (44) is initiatiefnemer en liefhebber van calisthenics, een mix van fitness en gymnastics. ,,Het park kent twee onderdelen, Ninja Warrior en calisthenics'', legt Bakker uit. 

HINDERNISSEN ,,Ninja warrior is de nieuwste hype op het gebied van urban sports en is bekend van tv-programma's zoals American Ninja Warrior en Ninja Warrior NL van SBS6. Het doel is om aan het einde van de hindernisbaan te komen zonder daarbij de grond aan te raken. De Ninja Warriorbaan in Vathorst is uniek voor Nederland en kent zes niveaus, van beginner oplopend naar expert."

SPORTPARKEN Dat dergelijke openbare sportparken steeds populairder worden, blijkt uit het feit dat er het afgelopen jaar zo'n honderd sportparken in Nederland bij gekomen zijn. Urban Sports Park Vathorst is gerealiseerd door een cofinanciering van subsidies vanuit Indebuurt033 en de gemeente Amersfoort.