• Liselore Chevalier

Van Dis en Isik bij de Nacht van de Literatuur

AMERSFOORT De vierde editie van de Nacht van de Literatuur vindt plaats op zaterdag 22 september. „Net als voorgaande jaren is er weer hard gewerkt om een mooi programma samen te stellen met een divers aanbod aan schrijvers", aldus de organisatie.

De organisatie is verheugd met de komst van Adriaan van Dis, die in 1983 debuteerde met Nathan Sid. Zijn meest recente boek 'In het buitengebied' kwam vorig jaar uit en dit jaar jubileert hij met 35 jaar schrijverschap. Een van de genomineerden voor de Libris Literatuurprijs 2018, Murat Isik, zal onder andere worden geïnterviewd over zijn roman Wees onzichtbaar. Het juryrapport over de roman: „Isik trekt je vanaf de eerste bladzijde met de vanzelfsprekende autoriteit van de geboren schrijver het verhaal binnen". Tevens is schrijver en columnist Özcan Akyol van de partij, ook wel bekend als Eus, naar de titel van zijn debuutroman.

COLUMNISTEN De columnisten zijn dit jaar goed vertegenwoordigd, want ook columnist Tim den Besten komt (Is er wifi in de hemel) en de Amersfoortse dichter en columnist Tjitske Jansen (Het moest maar eens gaan sneeuwen; Voor altijd voor het laatst) heeft haar medewerking toegezegd. Meer namen worden binnenkort via de website bekendgemaakt.

EEMPLEIN De locaties zullen zich als vanouds concentreren rondom het Eemplein, waardoor bezoekers in drie tijdsvakken gemakkelijk van de ene naar de andere locatie kunnen lopen. De Nacht eindigt zoals elk jaar in KAdECafé.