• ,,Wij zorgen ervoor dat mensen weer vrijuit kunt lachen'', zegt Sabic.

    Archief BDU

Van kunstgebit tot prothese

AMERSFOORT Tandprothetische Praktijk Irena Sabic is al jarenlang gespecialiseerd in het aanmeten en vervaardigen van kunstgebitten en implantaat gedragen protheses die volledig in eigen beheer gemaakt worden.

Bianca van der Linden-Snel

Irena Sabic is al vijftien jaar zelfstandig tandprotheticus. Als eerstelijns zorgverlener is ze BIG geregistreerd. Daardoor is ze ook volgens de wet dé aangewezen specialist op het gebied van prothetische voorzieningen. De praktijk is aangesloten bij de brancheorganisatie Nederlandse tandprothetici (ONT).

Sabic heeft zich gespecialiseerd in het aanmeten en vervaardigen van gebitsprothesen en andere uitneembare prothetische voorzieningen. Ze heeft alle benodigde kennis in huis om het vervangende kunstgebit te maken dat precies past. Samen met het team levert ze kwaliteit en maatwerk.

ADVIES „Monden veranderen in de loop der jaren en kaken slinken nu eenmaal. Daardoor kan een kunstgebit wellicht niet meer zo prettig worden ervaren als voorheen. Uiteraard kunnen wij een slecht
passend of verouderd kunstgebit weer helemaal passend maken. Soms kan een verouderd kunstgebit echter niet meer aan de wensen van de cliënt worden aangepast. Dan is het beter om het bestaande
kunstgebit te vervangen door een geheel nieuwe prothese, zodat alle wensen van de cliënt kunnen worden meegenomen", adviseert Sabic.

OPLOSSING „Een gewoon kunstgebit kan ook onvoldoende houvast bieden. Dan kunnen we gebruikmaken van de expertise van de met ons samenwerkende tandarts-implantoloog of kaakchirurg. Een implantaat gedragen prothese, het zogenaamde klikgebit, behoort dan tot één van de oplossingen. Onze praktijk heeft in de loop der jaren een nauwe relatie opgebouwd met implantologen, kaakchirurgen, mondhygiënisten en tandartsen."

OPEN DAG Ze vervolgt; „Vanwege het laagdrempelige karakter is onze jaarlijkse open dag, die in september weer zal plaatsvinden, een perfecte gelegenheid om ons vragen te stellen. Buiten de jaarlijkse open dag kunnen mensen altijd contact met ons opnemen voor een gratis en vrijblijvend advies. De ervaring leert dat een patiënt het liefst, één op één, een persoonlijke situatie bespreekt. Wij onderzoeken, indien gewenst, ter plekke de mond en informeren patiënten daarna over de eventuele behandelmogelijkheden. Wij zorgen ervoor dat klanten weer vrijuit kunt lachen en smakelijk kunt eten. Tevreden patiënten zijn ons doel, zij zijn immers ons visitekaartje."

Sabic voegt hier nog lachend aan toe: „Tevreden klanten zorgen eigenlijk in dubbel opzicht voor de beste mond-tot- mondreclame."

a [Tandprothetische Praktijk Irena Sabic, Chromiumweg 101, 3812 NL (Isselt) Amersfoort, 033-4634576, www.kunstgebitamersfoort.nl