Vandalen gooien steen door ruit van woning

AMERSFOORT Twee stenen hebben er zondagnacht voor gezorgd dat de bewoners op de Willem 3 rechtop in bed zat.  Even na middennacht hebben vandalen in de wijk Randenbroek het ruit van de woning vernield. ,,Wie doet nou zo iets", vraagt bewoonster zich hardop af.

Jeroen van der Veer

De bewoonster heeft geen idee wie het heeft gedaan, maar na een oproep op Facebook is inmiddels wel bekend dat er al langere tijd onrust in de wijk is. ,,In mijn prive-inbox heb ik diverse berichten van mensen die iets soortgelijks hebben meegemaakt."

De familie zit met de handen in het haar, want zelf heeft ze geen idee wie de stenen door de ruit hebben gegooid. ,,We werden om 00.00uur wakker van een doffe klap. Toen wij uit het slaapkamerraam keken, zagen we stenen op ons pad liggen. Ze hebben de sierstenen uit onze tuin gepakt en deze door het ruit gegooid."

De bewoners gaan aangifte doen, maar daarbij kan het geen signalement geven. ,,Vorig jaar geleden heb ik drie inbrekers betrapt en één daarvan heeft zich wel eens voor ons raam gemeld. Om te provoceren. Misschien was dit zijn revanche, ik weet het niet."