• De A28 zorgt ervoor dat veld vier bij Quick moet verdwijnen. Ook de kleedkamers en de sponsorhome moeten plaatsmaken.

    Jeroen van der Veer

Veranderingen bij Quick door verbreding A28

AMERSFOORT Het sportcomplex van voetbalclub AFC Quick 1890 moet noodgedwongen een metamorfose ondergaan. Door de verbreding van de A28 zal veld vier en een deel van de kleedkamers moeten verdwijnen. ,,Maar", benadrukt voorzitter Hans Struijk. ,,Wij willen wel compensatie in de vorm van een nieuw veld."

Jeroen van der Veer

 

De wens om de A28 aan te pakken ligt er al langer en begint concrete vormen aan te nemen. Veld vier van Quick moet echter wel verdwijnen om groen licht te geven aan de plannen van Rijkswaterstaat. Een plan dat Quick niet gaat dwarsbomen, mits er ook mee wordt gedacht met de voetbalclub. ,,Wij hebben hier tachtig elftallen en enorm veel leden. Die kunnen wij niet kwijt op drie velden en daarom moet er ergens anders een veld bijkomen."

 

KUNSTGRAS De voorzitter van de vereniging heeft al een idee hoe hij het graag ziet, maar wil daarover nog niet naar buiten communiceren. ,,Daarvoor is het nog te vroeg. We communiceren met de betrokken partijen heel open en zijn nog altijd in gesprek." Waar veld vier nu een grasveld is, hoopt Struijk straks op een extra kunstgrasveld. ,,Qua kosten scheelt dat niet heel veel en daarnaast is kunstgras duurzamer. Het lijkt mij dus logisch dat onze voorkeur daar naar uit gaat."

 

INDELING Toch is dit nog altijd koffiedik kijken, want de verbouwingen zullen pas in 2019 beginnen. ,,In 2018 hoopt men alles rond te hebben en dan wordt er in 2019 gestart met de werkzaamheden. Het is goed dat het nog zo'n tijd duurt, want die tijd hebben wij zeker nodig. We zullen ons sportpark opnieuw moeten indelen en daarnaast verdwijnen er ook kleedkamers. Daar moeten we ook over nadenken."

 

PLANNEN Volgend jaar voorjaar hoopt Struijk meer over de plannen te kunnen vertellen. ,,Ik had het graag nu gedaan, maar er valt simpelweg nog niets te zeggen. We hebben een sterk en jong bestuur en samen met de betrokken partijen gaan we ervoor zorgen dat het goed komt. Iedereen is het er over eens dat Quick vier velden nodig heeft en daarom verwacht ik niet al te grote problemen."