• 112Heuvelrug.nl

Verdachte straatroof mogelijk betrokken bij tweede zaak

AMERSFOORT De 16-jarige Amersfoorter die wordt verdacht van de straatroof aan de Schothorsterlaan in Amersfoort, is mogelijk ook betrokken bij een tweede overval op het Winkelpad enkele dagen eerder. Dat medlt de politie. Het Winkelpad is gelegen in de directe omgeving van de Schorthorsterlaan, waar de andere beroving plaatsvond.

De politie heeft op woensdag 11 november een 16-jarige Amersfoorter aangehouden ter verdenking van betrokkenheid bij een straatroof aan de Schothorsterlaan een dag eerder. Momenteel wordt verder onderzoek gedaan naar de mogelijke betrokkenheid van de verdachte bij de tweede overval aan het Winkelpad. Op dinsdag 10 november werd rond 17.30 uur een 16-jarig meisje onder bedreiging van een steekwapen bestolen van een geldbedrag. Enkele dagen eerder werden twee 15 en 16 jarige jongens ook onder bedreiging van een steekwapen beroofd van een geldbedrag van enkele honderden euro's. In beide gevallen wisten de verdachten weg te vluchten.

De politie doet onderzoek naar beide berovingen en zoekt nog steeds getuigen. Mensen die iets gezien hebben of meer weten over de verdachten kunnen contact opnemen met de politie in Amersfoort via 0900-8844. Anoniem melden kan ook via 0800-7000 of via www.meldmisdaadanoniem.nl.