• Koen van Weel

Verdachte taxiberoving aangehouden

AMERSFOORT In de nacht van zaterdag 27 op zondag 28 mei werd een taxichauffeur bij de Berkelstraat het slachtoffer van een beroving. Een agent zag de 40-jarige verdachte uit Amersfoort in de omgeving lopen en kon hem met inzet van het stroomstootwapen snel aanhouden.

Rond 03.35 uur stopte de taxichauffeur met zijn klant bij de Berkelstraat. De chauffeur verklaarde dat deze klant hem opeens bedreigde met een mes en geld eiste. De geschrokken chauffeur wist weg te vluchtten uit de taxi en belde de politie.

Op basis van het doorgegeven signalement zag een agent de verdachte kort daarna bij de Diezestraat lopen. Hij sprak de verdachte aan, maar die rende direct weg. Na meermaals roepen naar de vluchtende verdachte dat hij moest stoppen, volgde via diverse brandgangen en langs tuinen een achtervolging te voet. Uiteindelijk vond de agent hem in een tuin. Toen de man er weer vandoor wilde, zette de agent het stroomstootwapen in. Daarop kon de man direct worden aangehouden. Hij is overgebracht naar het bureau en zit vast voor nader onderzoek en verhoor.