• Archief BDUmedia

Verdachte van winkeldiefstal bijt van zich af

AMERSFOORT Een winkeldiefstal liep woensdagmiddag uit op een mishandeling, waarbij een winkelmedewerker wordt gebeten in zijn arm. Eén verdachte is aangehouden, meldt de Amersfoortse politie.

Woensdagmiddag 24 januari rond 15.30 uur zagen twee medewerkers van een winkel aan de Langestraat dat een vrouw en een man zich verdacht gedragen in de winkel. De twee verlieten de winkel met spullen zonder te betalen. De medewerkers gingen er achteraan en spraken de man en de vrouw aan. Na een kort mondeling conflict werkten de verdachten mee en liepen terug naar de winkel. Maar eenmaal bij de winkel bedacht de vrouw zich en ging er alsnog vandoor.

Eén van de medewerkers ging achter de vrouw aan en wist haar in te halen op de Kampenbinnerpoort. De medewerker van de winkel probeerde de vrouw tegen te houden, maar werd vol in zijn arm gebeten. Hierna wisten de man en de vrouw alsnog te ontkomen.

AANHOUDING Twee getuigen renden achter de twee aan en belldn ondertussen de politie. Hierdoor konden agenten op het Plantsoen-Noord de vrouwelijke verdachte aanhouden. Dit is een 24-jarige vrouw uit Amersfoort. De man is niet aangetroffen. Het onderzoek naar hem gaat nog verder.