• Archief BDUmedia

Groot onderhoud Hamseweg en Zevenhuizerstraat volgend jaar van start

AMERSFOORT Het riool onder de Hamseweg en de Zevenhuizerstraat is volgens de gemeente Amersfoort aan vernieuwing toe. Het bestaande rioolsysteem is verouderd en voldoet niet meer aan de eisen van deze tijd. De gemeente combineert het vernieuwen van het riool met groot onderhoud aan de straten, stoepen en het openbaar groen.

Specifiek gaat het om de Hamseweg tussen de rotonde Van Boetzelaerlaan/Zevenhuizerstraat en het Nieuw Weedepad. Ook de Zevenhuizerstraat tussen de rotonde Van Boetzelaerlaan/Hamseweg en de Kraailandhof wordt aangepakt.

ONTWERP Voor de herinrichting van het projectgebied is een ontwerp gemaakt. Dat is eerder deze maand gepresenteerd aan de bewoners en ondernemers uit de buurt. Naar verwachting start de herinrichting na de zomer van 2020. De werkzaamheden duren ongeveer een half jaar.

ENERGIENET Vooruitlopend op de activiteiten van de gemeente werken de nutsbedrijven aan het energie- en waterleidingnet. Meer informatie over hun werkplanning is te vinden op de website van Stedin.

WEGAFSLUITINGEN Inwoners in de omgeving van de Hamseweg en de Zevenhuizerstraat kunnen tijdens de werkzaamheden mogelijk hinder ondervinden van wegafsluitingen. ,,Wel zullen de direct aanwonenden en ondernemers zoveel mogelijk bereikbaar blijven vanaf ofwel de noordzijde ofwel de zuidzijde", aldus de gemeente. Zij worden ter zijner tijd persoonlijk geïnformeerd door de gemeente of de aannemer.

BUSLIJN Tijdens de herinrichting van de Hamseweg moet buslijn 4 omrijden. Waarschijnlijk rijdt de bus een tijdelijke route via de Van Boetzelaerlaan, Bunschoterstraat en Maatweg. De gemeente overlegt hierover met busmaatschappij Syntus. De exacte omleiding is op dit moment nog niet bekend. Ook is nog niet bekend wat er met de haltes gebeurt. Meer informatie is te vinden op de gemeentewebsite