• Archiefbeeld ter illustratie.

    Piroschka van de Wouw

Leerlingen Pro33 College in Amersfoort krijgen verkeerles

AMERSFOORT De ANWB bezoekt het Pro33 College in Amersfoort op woensdag 30 oktober met een verkeerseducatieprogramma. Dit programma is ontwikkeld om jongeren bewuster te maken van hun deelname in het verkeer. 

Voor de eerste klas is er een interactieve verkeersworkshop, die wordt gegeven door een ANWB-instructeur. De thema's die aan bod komen zijn onder andere: boetes van verkeersovertredingen, aantallen
fietsslachtoffers en het gebruik van de mobiele telefoon op de fiets. ,,Ethische verkeersdilemma's, ondersteund door persoonlijke verhalen, lopen als een rode draad door de workshop", aldus de ANWB.

Ook wordt de speciale Verkeersbus ingezet om de tweedeklassers bewust te maken van de gevaren in het verkeer. De leerlingen gaan aan vijf verschillende workshops deelnemen, waaronder een ritje in een scootersimulator. ,,Daarbij ervaren en beleven ze hoe het is om met en zonder licht aan het verkeer deel te nemen, waardoor ze zich bewust worden hoe belangrijk het is om goed zichtbaar te zijn in het verkeer."

Daarnaast krijgen de leerlingen een laptop, VR-bril en controller om in de huis van verschillende bestuurders te kruipen, waaronder een automobilist, vrachtwagenchauffeur en buschauffeur. Het gebruik van fietsverlichting, in groepen fietsen, roekeloos rijgedrag en de dode hoek zijn onderwerpen die aan bod komen.