• Rob Engelaar

Station Amersfoort mag voortaan 'centraal' heten

AMERSFOORT Met ingang van december krijgt Station Amersfoort het predikaat Centraal Station. Dat heeft wethouder Hans Buijtelaar bevestigd. ,,Dit moet Amersfoort een meer stedelijk gevoel meegeven."

Jeroen van der Veer

Hiermee wordt Station Amersfoort, naast Utrecht, Amsterdam, Arnhem, Den Haag, Leiden en Rotterdam, het zevende Centrale Station van het land. De aanvraag vanuit de gemeente is door een commissie behandeld en goedgekeurd. 

,,De kosten van de gemeente Amersfoort zitten hem in het aanpassen van de naam in de stationsborden, digitale systemen en bewegwijzering...", laat wethouder Hans Buijtelaar weten. ,,Dit besluit past binnen de aanpak en upgrade van het Stationsgebied. Hier zijn we begonnen met de plannen voor de fietsenstalling. Deze plannen zijn uitgebreid met de aanpak van het hele gebied. Daar hoort deze naamswijziging ook bij. Het gaat tenslotte om de entree van je stad voor veel reizigers."

Niet alleen de naam van het station wordt per december anders, ook de dienstregeling wordt aangepakt. De wethouder kijkt naar nog meer mogelijkheden, zei hij eerder vandaag tegen RTV Utrecht: ,,Je kunt niet autowegen blijven verbreden. Dus je moet kijken naar alternatieven."

Op de gevel van het station wordt ook het woord 'Centraal' toegevoegd.