Verkeersoverlast werkzaamheden kruispunt Hertekop

AMERSFOORT Het kruispunt Hertekop is in het weekend van vrijdag 21 augustus 20.00 uur tot en met maandagochtend 24 augustus 5.00 uur afgesloten voor het gemotoriseerd verkeer van en naar Amersfoort. De Hertekop is het gedeelte van de Arnhemseweg tussen Amersfoort en Leusden ter hoogte van de aansluiting A28 met de N226. Ook zijn er tussen 18 en 25 augustus mogelijk nachtelijke afsluitingen. Fietsers en voetgangers kunnen er wel door.

Aannemer Van Schoonhoven Infra werkt aan de verkeerslichten bij het kruispunt Hertekop. Ook worden er nieuwe wegmarkeringen aangebracht en komt er een extra rijstrook onder het viaduct A28.

Door deze werkzaamheden is het kruispunt Hertekop van en naar Amersfoort afgesloten tussen vrijdag 21 augustus 20.00 uur en maandag 24 augustus 5.00 uur 's ochtends voor het gemotoriseerde verkeer. Het is wel mogelijk om vanaf de A28 / Dodeweg richting Leusden te rijden.

Het gemotoriseerde verkeer wordt omgeleid. Verkeer vanaf de A28 dat naar Amersfoort wil dient via de Leusderweg (afslag 5 Maarn / Amersfoort-Zuid) te rijden. Verkeer vanuit Leusden dat via de Arnhemseweg naar Amersfoort wil, wordt omgeleid via de Dodeweg.