Vier mannen stelen voor tienduizenden euro's aan sieraden bij Star Juwelier

AMERSFOORT De politie Utrecht zoekt vier mannen die een overval pleegden op Star Juwelier aan De Kamp. De inbraak vond plaats in de nacht van 8 op 9 mei en een omwonende die wakker werd van het kabaal filmde twee van de vier daders vertrekken op hun scooter.

Op bewakingsbeelden in opsporingspgramma Bureau Hengeveld van RTV Utrecht is te zien hoe de vier mannen op twee scooters door het centrum komen aanrijden. Ze breken in en gaan een minuut later ervandoor met voor tienduizenden euro's aan sieraden.

SIGNALEMENT De eerste verdacht is een jongeman, blank tot lichtgetint, met een blauwe jas met capuchon en bontrand. Hij droeg een donkere broek, zwart petje en donkere schoenen.

De tweede verdachte was ook een jongeman en deze dreog een zwarte bivakmuts, groene jas met een logo op linker bovenarm, witte handschoenen, een zwarte broek en lichte sportschoenen met witte zoolrand.

Deze eerste wee verdachten reden op een fel blauwe scooter met grijze kappen op de handvatten, een grijze beugel achter het zadel en een blauwe kentekenplaat.

De derde overvaller was ook een jongeman met donkere kleding en de vierde ook een jongeman in een donkere jas met lichte capuchon, donkere broek met witte lengtestrepen en witte schoenen.

Verdachten 3 en 4 reden op een donkere scooter, ogenschijnlijk zonder kentekenplaat.

Wie deze inbrekers herkent of andere informatie heeft die kan helpen de daders te vinden, wordt verzocht te bellen met de tiplijn: tel. 0800-6070. Anoniem blijven kan via tel. 0800-7000.

Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie.