• DierenPark Amersfoort

Vondst dassenburcht wakkert discussie rondweg aan

AMERSFOORT De aanleg van de westelijke rondweg in Amersfoort komt door de vondst van een dassenburcht mogelijk toch weer ter discussie te staan, zo meldt RTV Utrecht. De burcht ligt in het bos tussen de Barchman Wuytierslaan en het spoor, aan de oostkant van de bestaande weg. Het maakt onderdeel uit van het gebied dat Amersfoort nodig heeft voor de aanleg van de westelijke rondweg. 

Vorige week werd bekend dat de plannen definitief financieel haalbaar zijn, maar de vondst van een bewoonde dassenburcht gooit mogelijk roet in het eten. De burcht ligt namelijk in het gebied dat nodig is voor de nieuwe weg. De vondst van de burcht is een verrassing voor de gemeente Amersfoort, zegt een woordvoerder tegen RTV Utrecht: ,,als wij ook maar enigszins het idee hadden gehad dat daar een dassenburcht zat, hadden we dat natuurlijk al lang onderzocht." Volgens de woordvoerder komt er nu alsnog een onderzoek welke uitgevoerd gaat worden door ecologen van de gemeente. 

Stichting Dassenwerkgroep Utrecht is opgewonden over de vondst van de burcht. ,,Ik word er altijd blij van als een das ergens is teruggekeerd en als een dassenclan zich heeft gevestigd op een plek waarvan we dat nog niet wisten," aldus Ton Meijer.