• Snelste Nieuws Van Amersfoort

Voor de zomervakantie duidelijkheid over kunstwerk op de Stadsbron

AMERSFOORT Nog voor de zomervakantie hoopt de gemeente Amersfoort te kunnen zeggen of er een kunstwerk op de Stadsbron komt. Donderdagochtend werd op De Hof een proefversie op de fontein geplaatst en dit zorgde op social media voor de nodige reacties. ,,We volgen uiteraard ook de reacties op Twitter en Facebook."

Jeroen van der Veer

Het kunstwerk, gemaakt door Stichting Open Oog, wordt gratis aangeboden aan de gemeente. Het burgerinitiatief wil het kunstwerk aan de stad aanbieden, zoals de Stichting dat ook met andere kunstwerken in de stad heeft gedaan.

PROEF Een proefmodel kon donderdagochtend worden bekeken, al kwam de aankondiging daarvan pas woensdagavond. ,,Toen de gemeente op woensdagmiddag hoorde van de plaatsing van de mock-up, hebben wij aan de stichting gevraagd of we hier via de gemeentelijke kanalen bekendheid aan mochten geven. Hoewel de gemeente niet betrokken is bij de keuze van de plaatsing of de timing ervan, hebben we het bericht hierover verspreid met de bedoeling om juist vanwege de korte termijn een grotere groep mensen te bereiken met deze informatie."

ONDERZOEK Uiteindelijk moet de gemeente bepalen of ze het aangeboden kunstwerk willen plaatsen. Op verzoek van het college heeft Stichting Open Oog een draagvlakonderzoek gedaan en wethouder Bertien Houwing voert naar aanleiding van dat onderzoek aanvullende gesprekken. ,,Daarnaast wordt een inhoudelijke toetsing gedaan: zowel op het gebied van ruimtelijke kwaliteit en onderhoud als op kunstinhoudelijk gebied. Het college hoopt voor de zomervakantie een besluit te kunnen nemen."