• Carla Kogelman

Vrolijk feest op AZC Amersfoort

AMERSFOORT Stichting De Vrolijkheid houdt zaterdag 12 december een vrolijk feest voor bewoners wonend in asielzoekerscentrum Amersfoort. Tijdens dit feest onthullen ze de LED-lichtbak gemaakt door ouders en kinderen, hebben ze verschillende workshops en muzikale optredens van de bewoners. Dit allemaal onder het genot van wereldse hapjes gemaakt door de bewoners. Omwonenden zijn van harte uitgenodigd om deel te nemen aan het feest.

Tegenover de dierentuin wonen gezinnen van over de hele wereld in asielzoekerscentrum Amersfoort. Op het centrum waar ongeveer driehonderd mensen wonen, bestaat de helft uit kinderen onder de 18 jaar. Voor deze kinderen houdt Nationale Stichting ter Bevordering van de Vrolijkheid activiteiten vanuit verschillende kunstdisciplines. De Vrolijkheid Amersfoort organiseert wekelijkse workshops en activiteiten voor alle leeftijdsgroepen. Van muziek op schoot voor de allerkleinsten tot clownerie en schilderworkshops voor de kinderen en rapworkshops en pianoles voor de jongeren.

Dit evenement is bedoeld voor omwonenden of geïnteresseerden van stichting de Vrolijkheid. Het programma start om 14.00 en eindigt om 18.00 uur. Aanmelden kan door naam en telefoonnummer te mailen naar Izabel@vrolijkheid.nl. Er is beperkt plek en de ruimte is toegankelijk met een rolstoel.

Nationale Stichting ter Bevordering van de Vrolijkheid (roepnaam 'de Vrolijkheid') is een netwerk van creatieve mensen dat zich inzet voor kinderen en jongeren in zo'n 35 asielzoekerscentra in Nederland. Voor deze jonge doelgroep organiseert de Vrolijkheid creatieve activiteiten. Ze bieden dans, theater, muziek, sport en beeldende kunst om hun verhaal te vertellen en om hun zelfvertrouwen en talenten te ontwikkelen. De Vrolijkheid doet dit met kunstenaars, muzikanten en theatermakers, vrijwilligers en vele anderen.