Vrouw (23) ontsnapt aan ontvoering op Ringweg-Koppel

AMERSFOORT Een 23-jarige vrouw wist twee weken geleden te ontsnappen aan een ontvoering in Amersfoort. Ze werd vastgepakt door een man, die haar dwong in zijn auto te stappen. Ze wist zich net op tijd los te rukken en te ontsnappen. Opsporingsprogramma Bureau Hengeveld van RTV Utrecht besteedde woensdagavond aandacht aan deze schokkende zaak.

Op donderdag 18 mei om 8.40 uur loopt de vrouw vanaf de bushalte aan de Maatweg, ter hoogte van het Meanderziekenhuis, in de richting van de Schans. Ze loopt de Schans op en gaat daar met de bocht mee naar links, in de richting van de Ringweg-Koppel. In deze bocht ziet ze aan de linkerkant van de weg een donkerkleurige auto in de berm geparkeerd staan. Ze besteedt er verder geen aandacht aan en loopt aan de rechterkant van de weg door. Als ze de auto is gepasseerd, ziet ze dat de auto schuin de weg oversteekt en half voor haar gaat staan. Ze ziet dat de bestuurder alleen in de auto zit. Ze denkt dat de man daar wil parkeren, dus ze loopt om de auto heen en vervolgt haar weg. Dan rijdt de auto achter haar aan.

De auto blokkeert voor de tweede keer de weg voor de vrouw. De bestuurder stapt uit en spreekt haar aan. Hij doet het voorportier aan de rechterkant van de auto open, pakt de Amersfoortse stevig vast en zegt dat ze in de auto moet gaan zitten. Ze schrikt zich rot, weet zich los te rukken en loopt snel om de auto heen. De man springt weer in de auto, keert de auto en rijdt weg in de richting van de Maatweg.

FIETSERS Als de vrouw door wil lopen, stoppen er drie fietsers. Ze vragen of de man haar vriend is en of ze ruzie hebben. De vrouw zegt dat ze de man niet kent. Overstuur loopt ze door naar haar werk. Daar vertelt ze het aan een collega, die gelijk de politie belt.

AUTO De auto van de verdachte is vermoedelijk een ouder model V70 of een Volvo V40. Het is een donkerkleurige auto.

GETUIGENOPROEP De politie heeft de volgende ochtend een passantenonderzoek gedaan, waarbij ze één van de fietsers heeft gesproken. De politie komt graag in contact met de andere twee fietsers. Het gaat daarbij om een blanke man van rond de 45 jaar met kort haar en hij droeg een rode jas. De andere fietser is een blanke vrouw van rond de 50 jaar met kort lichtbruin haar.

SIGNALEMENT De verdachte is een blanke man van ongeveer 1,75 meter met een slank postuur. Hij is ongeveer 30 jaar, heeft kort zwart haar en droeg zwarte kleding met witte tekst op de borst.

Alle tips zijn welkom via tel. 0800 - 6070 of bel Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie.