• Politie

Vrouw lichtgewond na beroving door duo op scooter

AMERSFOORT Op de Wielewaalstraat heeft donderdagavond 30 augustus een beroving plaatsgevonden. Het slachtoffer raakte hierbij persoonlijke bezittingen kwijt. De politie onderzoekt deze beroving en is op zoek naar getuigen en camerabeelden.

Rond 21.20 uur liep het slachtoffer, een 55-jarige Amersfoortse, vanaf de bushalte bij de Ganzenstraat, door het parkje in de richting van de Wielewaalstraat. Op de Wielewaalstraat wilde zij ter hoogte van de Merelstraat oversteken. Toen zij zich op de kruising bevond, werd zij plotseling klemgereden door een scooter met twee opzittenden en beroofd van haar tas met persoonlijke bezittingen. De vrouw kwam ten val en raakte lichtgewond.

SUMMIER SIGNALEMENT Omdat de vrouw op de grond viel, beschikt de politie slechts over een summier signalement van één verdachte: een man met lichtgetint uiterlijk, vermoedelijk van Noord-Afrikaanse afkomst, en ongeschoren gelaat. Slank postuur en ongeveer 1,80 tot 1,90 meter lang. Hij was tussen 20 en 25 jaar oud en droeg donkere kleding. De man droeg een petje met witte opdruk in schuine strepen. Van de tweede verdachte is geen signalement bekend. Beide verdachten spraken Nederlands met een Marokkaans accent en reden na de beroving weg op een donkergekleurde snelle scooter.

De hevig geschrokken vrouw heeft aangifte gedaan en de politie doet onderzoek. Binnen dit onderzoek is de politie op zoek naar getuigen en camerabeelden. Mogelijk hebben bewoners van woningen in de omgeving van de Wielewaalstraat camera's die de verdachten hebben vastgelegd voor- en na de beroving. Er kan worden gebeld met 0900-8844 of met Meld Misdaad Anoniem, telefoon 0800-7000 en via M-Online. Bovendien kan informatie worden gedeeld via het Meldformulier op Politie.nl.