• Burgemeester Bolsius hoopt dat velen een wenslichtje adopteren in de grote kerstboom in Meander Medisch Centrum.

    Meander

Weekvideo burgemeester Bolsius in kerstsfeer Medisch Centrum (video)

AMERSFOORT De stad komt langzaam in de stemming van de feestdagen, zegt burgemeester Lucas Bolsius in zijn nieuwste weekvideo, ditmaal vanuit het Meander Medisch Centrum. De burgervader steunt een kerstactie van het ziekenhuis om zieke kinderen te helpen: de Wenslichtjes-actie. Wie iets wil doen voor iemand die ziek is, kan een wenslichtje adopteren in de grote kerstboom in Meander Medisch Centrum. ,,Van harte aanbevolen", aldus Bolsius.

Ook aandacht voor sport en topsporters. Deze week wordt het nieuwe beweegrondje in Zielhorst geopend en er was een discussie-avond van De Stad Amersfoort over topsport en het sportbeleid van de gemeente. In de wijk Randenbroek is niet iedereen blij met het gedrag van sommige jongeren, daarom was er deze week een discussie in de gemeenteraad over dit onderwerp. Verder aandacht voor het omgekeerd afval inzamelen waar de hele stad mee te maken krijgt vanaf volgend jaar.

Iedereen kan vragen stellen aan de burgemeester over de meest uiteenlopende onderwerpen. Alle thema's uit de stad Amersfoort of bijvoorbeeld de dagelijkse werkzaamheden van de burgemeester kunnen aan bod komen.

Insturen kan via zijn e-mailadres burgemeester@amersfoort.nl of door een bericht te sturen via Twitter aan @lucasbolsius. De burgemeester leest alle berichten. Wekelijks worden vragen beantwoord in De Weekvideo.