Werkzaamheden Albert Sweitzersingel

ZIELHORST Tot en met vrijdag 18 december is de Albert Schweitzersingel ter hoogte van de Zijderupsvlinder, de Curiestraat/Henry Dunantstraat en de Cornelis Drebbelstraat gedeeltelijk afgesloten in verband met wegwerkzaamheden.

De Albert Sweitzersingel is alleen op die plekken afgesloten waar gewerkt wordt en verkeer wordt ter plaatse via borden omgeleid. Ook is er geen busverkeer mogelijk over de Albert Schweitzersingel en zijn de bushaltes Apollovlinder, Hermelijnvlinder, Curiestraat en Picollopad vanaf maandag 30 november tot en met vrijdag 18 december tijdelijk opgeheven. De buslijnen 5 en 296 (Connexxion) en buslijn103 (Syntus) rijden in deze periode een andere route. Op de tijdelijk opgeheven halte staat een verwijzing naar de juiste opstapplaats.

In Zielhorst liggen de basisscholen Kameleon, de Achtbaan en de Zonnewijzer dicht bij elkaar. Vele kinderen gaan met de fiets of te voet naar school. Om de verkeersveiligheid in de omgeving van deze scholen te verbeteren, gaat de gemeente drie oversteken voor voetgangers aanleggen en/of verbeteren. De werkzaamheden worden in opdracht van de gemeente uitgevoerd door aannemersbedrijf Meijerink Wegenbouw BV.

De huidige oversteek ter hoogte van de Zijderupsvlinder wordt verhoogd en het bestaande zebrapad en overige markeringen wordt opnieuw aangebracht. Bij de oversteek ter hoogte van het Middelpunt (tussen de Curiestraat en de Henry Dunantstraat) wordt de middengeleider verbreedt waardoor voetgangers in twee delen de weg over kunnen steken. In de bocht nabij de kruising met de Cornelis Drebbelstraat wordt een oversteek aangelegd. Hier wordt net zoals bij de oversteek bij de Zijderupsvlinder de oversteek verhoogd en voorzien van een zebrapad. Voor het aanbrengen van deze maatregelen worden bomen gekapt waarvoor een vergunning is afgegeven.

Voor meer informatie over wegwerkzaamheden: amersfoort.nl/werkzaamheden.