• Gemeente Amersfoort

Wethouder demonstreert: geen dronken maaier aan het werk geweest

AMERSFOORT Een vorm van het kruidenrijk beheren van bermen en ander openbaar groen zorgt bij veel mensen voor vragen. Bij het zogeheten sinusmaaien lijkt het alsof een dronken maaimachinist aan de slag is geweest, maar dat is niet het geval. Om tekst en uitleg te geven zal wethouder Kees Kraanen woensdag een demonstratie geven. 

Jeroen van der Veer

Op woensdag 19 juni geeft de wethouder, met 'Leefomgeving' in zijn portefeuille, om 09.30 uur een demonstratie van en toelichting op sinusmaaien. Deze vorm van maaien zorgt voor vele vragen en de gemeente Amersfoort hoopt deze te tackelen. De demonstratie en uitleg is op de groenstrook achter het Valleikanaal ter hoogte van de Vuurtoren/Balladelaan/bussluis/Geernoutstraat, recht tegenover de Auris Prof. Groenschool in Schothorst.  

Bij sinusbeheer wordt gewerkt met een slingerende maaipaden, zogenaamde sinuspaden: ,,Deze variëren in ruimte en tijd. Als resultaat ontstaat heel veel variatie, wat uitermate gunstig is voor de biodiversiteit", schrijft de Vlinderstichting.