• Willem Borra/Marktplaats
  • Willem Borra/Marktplaats

Willem Borra zet zijn stadspenning te koop

AMERSFOORT Een bod van ruim zeventig euro heeft Willem Borra inmiddels gekregen op zijn Stadspenning van de Gemeente Amersfoort. In 2000 ontving de eigenaar van het voormalig theatercafé Borra de onderscheiding, maar uit boosheid wil hij daar nu van af. ,,Aangezien de gemeente Amersfoort de cultuur in de uitverkoop doet en de burgerinitiatieven niet meer naar behoren honoreert, verkoop ik deze stadspenning."

Jeroen van der Veer

,,Ik heb hem niet meer nodig, voel mij ook niet meer vereerd door dit gebaar van de gemeente", laat Borra in de Marktplaats-advertentie weten. ,,Sinds dat afgelopen dinsdag het college en de gemeenteraad van Amersfoort het ijzersterke concept van De War heeft laten vallen, voel ik mij niet meer vertegenwoordigd door deze bende die louter en alleen achterprojectontwikkelaars met geld aanloopt en haar eigen culturele erfgoed

verkwanselt."

Het startbod op 14 oktober was 0,01 cent en is sindsdien alleen maar opgelopen. Inmiddels staat de teller op 75 euro en dat is meer dan Borra had verwacht: ,,Eigenlijk is deze penning geen stuiver waard, de oud ijzerprijs is 0,30 cent." De opbrengst van de penning gaat volledig naar de War. ,,Om zo een gedeelte van de kosten te dekken van het bezwaar maken tegen deze onzinnige beslissing van de gemeente."