Sander van Dronkelaar van Drenth Makelaars (links) en Barry Démoed van Schoonderbeek BV bij Het Spaanse Leger in Nijkerk.
Sander van Dronkelaar van Drenth Makelaars (links) en Barry Démoed van Schoonderbeek BV bij Het Spaanse Leger in Nijkerk. Rinus van Denderen

‘Je bent klaar voor de toekomst’

27 maart 2024 om 11:35 Wonen

NIJKERK Door een tekort aan woningaanbod kijken Amersfoortse huizenkopers steeds vaker naar interessante projecten in omringende dorpen en steden. Een van deze projecten is Het Spaanse Leger – Finale in Nijkerk. Schoonderbeek BV bouwt hier 24 duurzame woningen. 

De bouwplannen voor Het Spaanse Leger behelzen zo’n 320 woningen aan de zuidkant van Nijkerk. Daar waar voorheen enkele woningen, bedrijfspanden en boerderijen lagen, zal nu een moderne woonwijk verrijzen. De ontwikkeling van een deel van de woningen, genaamd Het Spaanse Leger – Finale, zal door Schoonderbeek BV worden verricht. 

FLEXIBEL

Dat dit deel van Het Spaanse Leger door een relatief klein bedrijf wordt ontwikkeld, heeft volgens Barry Démoed enkele grote voordelen „Wij zijn met Schoonderbeek in de Spaanse Leger plannen eigenlijk een uitzondering. We zijn een wat kleinere, platte organisatie en dat zorgt ervoor dat we flexibel zijn. Je kan bij wijze van spreken tot op het laatst nog een wandcontactdoos extra regelen. Met grotere aannemers moet je vaak een half jaar van tevoren aangeven wat je wil en dan is het letterlijk in beton gegoten.”

AUTOLUWE BUURTSCHAPJES

„In totaal gaan wij bij Het Spaanse Leger - Finale vierentwintig grondgebonden woningen realiseren. Twaalf hoekhuizen, tien tussenwoningen en twee twee-onder-een-kap”, vertelt Démoed. „En qua vierkante meters wonen zijn onze woningen gemiddeld groter dan de rest van Het Spaanse Leger.” 

Onze woningen hebben een A met drie plussen

Drenth Makelaars, dat de verkoop van het nieuwbouwproject voor zijn rekening neemt, beschrijft het project als een ‘ambitieus en onderscheidend project, dat de essentie van Nijkerks agrarische geschiedenis omarmt.’ Démoed kan zich wel vinden in die omschrijving. „De woningen worden ontworpen rondom een gezamenlijk ‘erf’, als een boerderij met bijgebouwen. Hierdoor krijg je een soort autoluwe buurtschapjes waar kinderen ongestoord kunnen spelen.” 

ONTMOETINGSPLEK 

Elk erf zal daarnaast voorzien worden van zijn eigen erfboom, wat een mooie ontmoetingsplek creëert om samen van de buitenlucht te kunnen genieten. „Je hoeft hier zeker niet naamloos te wonen”, voegt Démoed toe. Verder valt op dat je in Het Spaanse Leger – Finale op de rand van stad en platteland woont. Dat betekent veel groen en relatieve rust die nooit ver weg is. „Maar het zit wel dichtbij de voorzieningen hoor, de stad en de winkels zitten wel gewoon dichtbij. Je moet het zo zien: je fietst de wijk uit en je gaat rechtsaf de stad in of linksaf en je bent op het platteland.”

DUURZAAMHEID 

Een ander uniek verkoopargument is dat alle huizen in Het Spaanse Leger – Finale project een extreem duurzaam energielabel bezitten. „Duurzaamheid begint steeds meer te leven. Onze woningen hebben een A met drie plussen”, lacht Démoed. „Je hebt zonnepanelen, een  warmtepomp, vloerverwarming, het is qua duurzaamheid enorm goed geregeld. Je bent hier als woningbezitter eigenlijk al klaar voor de toekomst, daar hoef je je verder niet meer druk om te maken.” 

De woningen in Het Spaanse Leger - Finale zijn nog in de verkoop via Drenth Makelaars en de eerste bewoners nemen in 2025/26 hun intrek.

Dit artikel wordt u aangeboden door Drenth Makelaars.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie