• Raadslid Youssef El-Messaoudi.

    Gemeente Amersfoort

Youssef El-Messaoudi stapt uit PvdA

AMERSFOORT Raadslid Youssef El-Messaoudi heeft donderdag aangegeven te vertrekken uit de PvdA-fractie.

,,El-Messaoudi heeft aangegeven zich niet meer te kunnen vinden in de wijze waarop de fractie de eigen werkzaamheden vorm geeft'', melden Pieter Breuer (voorzitter bestuur PvdA Amersfoort) en Louis de la Combé (fractievoorzitter PvdA Amersfoort).

,,De PvdA betreurt deze keuze, maar de fractie zal zich met onverminderde energie en betrokkenheid blijven inzetten in de stad, binnen de gemeenteraad en als coalitiepartner.''

REACTIE El-Messaoudi reageert verbolgen op het naar buiten brengen van het nieuws op deze dag. ,,Had dan gewacht tot maandag'', reageert hij op twitter. ,,Ik ben zeer aangedaan door deze geforceerde keuze. Des te wranger is het dat de PvdA deze geforceerde keuze op een dag als deze naar buiten brengt.''

,,Bij mijn sollicitatie in 2014 heb ik de PvdA aangegeven mijn voelsprieten in de stad te gebruiken. Dat mij dit uiteindelijk de kop kost, spreekt boekdelen over de staat waarin de PvdA zich momenteel bevindt'', vervolgt El-Messaoudi.

ZELFSTANDIG ,,Dat neemt niet weg dat ik mij als raadslid blijf inzetten voor een leefbare en veilige stad. Dichtbij de mensen, met veel compassie en focus op het algemeen belang. Met oog en oor voor de zwakkere in onze stad'', besluit El-Messaoudi die verder geen commentaar wil geven.