• De organisatie pakt dit jaar nog groter uit. Zo komt er een bar van 12 meter lang.

    Mireille Grims

Zanger John de Bever hoofdact Dorpsdag Hooglanderveen

HOOGLANDERVEEN Nederlandse artiesten met een gouden strot, veel lachende gezichten, een hapje en een drankje en leuke activiteiten. Het zijn enkele ingrediënten die ervoor moeten zorgen dat Dorpsdag Hooglanderveen op het Disselplein een succes wordt. ,,We worden elk jaar professioneler."

Jeroen van der Veer

De organisatie van de feestelijke dag is erin geslaagd om een variërend programma in elkaar te knutselen. Veel vrijwilligers zijn weken druk geweest om het dit weekend allemaal zo vlekkeloos te laten verlopen. Het moet dan ook een feest worden, dat vrijdagavond 28 juni al begint in het Malewetering Park.

Om 19.00 uur start daar de gezellige Meezing Movie op een scherm van dertig vierkante meter. Hierop wordt Saturday Night Fever getoond. ,,Met karaoke-teksten, dus de tekst uit je hoofd leren is niet nodig", aldus Jeroen Verhagen van de organisatie. ,,Gezellig op het gras, picknickkleed of met een stoeltje erbij en meezingen maar. De toegang is uiteraard gratis en er staat een bar van hapjes en drankjes."

VOOR IEDEREEN WAT De dag daarna, op zaterdag 29 juni, barst het feest helemaal los. De gehele dag zijn er activiteiten voor jong en oud. ,,Vorig jaar zijn we verhuisd naar deze nieuwe locatie en dat beviel goed. Dit jaar gaan we echter nog groter uitpakken", aldus bestuurslid Verhagen, die ook in Hooglanderveen woont. ,,Zo komt er een bar van twaalf bij vier meter."

Er is voor de kinderen een kinderboerderij, een draaimolen, zij kunnen eendjes vissen en schminken. ,,Voor de ouderen is er bungee jump, Kop-van-Jut, een boksbal en een rodeostier aanwezig. Zoals je hoort, aan echt iedereen is gedacht."
Dat de organisatie alles uit de kast heeft gehaald, wordt duidelijk als ze vertellen dat er nog veel meer te doen is. Om 13.00 uur start de Dorpsdag traditioneel met gratis toegang tot een brunch. Vanaf 14.00 starten ook alle kinderactiviteiten, het Fortnite-toernooi en de braderie. ,,Circus Amersfoort gaat de kinderen leren hoe je zelf de technieken onder de knie kan krijgen."

JOHN DE BEVER Uiteraard kan muziek niet ontbreken en het is Dorpsdag Hooglanderveen gelukt om grote namen naar het dorp te halen. John de Bever - bekend van het nummer 'Jij krijgt die lach niet van mijn gezicht' - komt om 16.30 uur optreden en Nathanaël Bos, de Zingende Stukadoor, komt langs. Om 20.45 uur laat Rene Schuurmans zijn kunsten horen. Tussendoor is ook de M&M Band van Micky Fisser op het podium te zien. Zij begeleiden onder anderen André Hazes, Lil' Kleine, Wolter Kroes, Dries Roelvink, Henk Dissel en nog vele anderen.

DE WARMTE Door de warme zon benadrukt de organisatie dat er veel gedronken moet worden. ,,En dan heb ik het niet over alcohol", zegt Verhagen lachend. ,,Wij zorgen voor genoeg water en daarnaast hebben wij een grote open tent, wat eventueel voor schaduw zorgt. Ook niet onbelangrijk is goed smeren met zonnebrand."
Het gehele programma staat op: www.dorpsdaghooglanderveen.nl.