• AS Media
  • AS Media
  • Jeroen van der Veer
  • AS Media
  • AS Media
  • AS Media

Zeer grote brand in slooppand Keerkring (video)

AMERSFOORT (Video: @GertHunink) De brandweer in Amersfoort is dinsdagavond met groot materieel uitgerukt vanwege een zeer grote brand in het voormalige schoolgebouw aan de Keerkring in Amersfoort. Rond half tien is de brand vermoedelijk uitgebroken.

 

De uitslaande brand in het slooppand zorgde voor dusdanig veel rookontwikkeling dat de politie met megafoons in de wijk Koppel de buurtbewoners opriep binnen te blijven ramen en duren gesloten te houden. Ook de gemeente Amersfoort herhaalde dit advies: 'Blijf uit de rook'. In het pand is volgens de brandweer waarschijnlijk asbest aanwezig. Ook NL Alert heeft een melding via de mobiele telefoons gegeven.

 

Diverse korpsen uit de regio (Baarn, Leusden, Soest, Utrecht, Bilthoven en Amersfoort) verleenden assistentie. Ook de brandweeer van Veenendaal is met meerdere wagens naar Amersfoort gekomen. Toegangswegen naar de wijk werden door de politie afgezet. Niemand kan en mag de wijk Koppel nog in.

 

Voor de bluscapaciteit werd er water gehaald vanaf de Ringweg Randebroek. Verkeer had hier tijdelijk hinder van, meldt de gemeente op haar website. De brandweer heeft daarnaast in de wijk metingen verrichten om te kijken of er verhoogde concentraties in de rook vrijkomen.

 

0.15 uur Liveblog gesloten

 

0.10 uur Volgens correspondent Jeroen van der Veer slaan de vlammen nog altijd uit het dak. Het kan nog wel even duren voordat deze brand volledig onder controle is.

 

0.00 uur ,,Dit gaat nog uren duren. We verwachten het niet, maar het is te gevaarlijk om in pand te kijken voor eventuele slachtoffers", meldt de brandweer.

 

23.45 uur ,,De brandweer lijkt nog maar één doel te hebben; overslaan (verder) voorkomen. Ik heb nog nooit zo'n grote brand gezien'', meldt Jeroen van der Veer.

 

23.40 uur ,,Het gaat nog lang duren. Brand nog altijd niet onder controle'', constateert Van der Veer.

 

23.25 uur ,,Geen aanwijzingen dat er mensen in het pand zijn'', verklaart Sjaak Haasnoot van de Veiligheidsregio Utrecht.

 

23.20 uur ,,De brand is moeilijk te bereiken en de vlammen worden nog altijd groter", aldus Van der Veer.

 

23.15 uur ,,Graag niet naar de #Koppel komen. U hindert de #hulpdiensten", meldt twitteraccount politie Amersfoort Oost.

,,De hoeveelheid brandweer en politie is niet te tellen. Nog altijd komen er voertuigen uit de regio's", ziet correspondent Jeroen van der Veer.

 

23.00 uur Politie gaat met de megafoon door de wijk Koppel; "blijf binnen en sluit ramen en deuren."