• Roos Koole

Zes inbraken en twee aanhoudingen in Amersfoort

AMERSFOORT In Amersfoort zijn vorige week zes woninginbraken gepleegd, waaronder vier pogingen. Dat meldt de politie Amersfoort op Facebook. De inbraken werden gepleegd in de wijken Zielhorst, Soesterkwartier, het centrum en Randenbroek. De politie noemt het opvallend dat opnieuw bij vier inbraken gebruik is gemaakt van de werkwijze cilindertrekken.

In een lopend onderzoek naar een woninginbraak in Amersfoort zijn afgelopen dinsdag twee woninginbrekers aangehouden. Het gaat om een 20-jarige man uit Amersfoort en een 29-jarige man uit Utrecht. Zij hielden zich bezig met cilindertrekken. Er wordt onderzoek gedaan naar mogelijke betrokkenheid bij soortgelijke inbraken in Amersfoort.

Afgelopen vrijdag is er in het Soesterkwartier een woninginbreker op heterdaad aangehouden. Het betreft een 17-jarige jongen uit IJsselstein. De inbreker had ingebroken in een woning aan de Schiestraat en werd overlopen door de bewoners. Na een zoektocht in de wijk kon de verdachte worden aangehouden op de Soesterweg, waar hij zich in een tuin had verstopt. Ook hij hield zich bezig met cilindertrekken en ook bij deze verdachte wordt onderzoek gedaan naar mogelijke betrokkenheid bij soortgelijke inbraken in Amersfoort.