• Zomer aan de Haven: Inspiratie voor ruime blikken en deinend vermaak.

    Dynamic Promotion

Zomer aan de Haven in Eemkwartier

AMERSFOORT Tegen de stroom van de Eem in of met de stroom mee? Het is om het even als zaterdag 24 juni 'Zomer aan de Haven' op stoom komt en de trossen van het activiteitenprogramma worden losgegooid. Volop genieten van de historie, kunst, cultuur, workshops en voorstellingen. Inspiratie voor ruime blikken en deinend vermaak, want ook de Woonboot van het Jaar ligt aan de bolder.

Arjan Klaver

Zomer aan de Haven zet ook dit jaar in op een verdere professionalisering van de organisatie, grotere betrokkenheid van de bezoekers én het toevoegen van verrassende elementen. Achter de schermen is hard gewerkt aan de programmaonderdelen met als verwacht resultaat een regionale uitstraling en een programmering die ongetwijfeld bij jong en oud gaat beklijven.

VERBINDINGEN Vernieuwend is in ieder geval dat het programma een duidelijk profiel heeft zodat bezoekers vooraf weten wat zij kunnen verwachten. Ook dit jaar leggen tal van activiteiten verbindingen met het water en de haven, zoals de oude ambachten die op het Eemplein en de Grote Koppel worden gedemonstreerd. Het zijn oude nautische ambachten die de bezoeker van dichtbij kan aanschouwen. Er komen demonstraties van touwslaan, zeilen maken, scheepskaarsen maken, schiemanswerk, touw splitsen en touw knopen, takelblokken maken, fitten, mastkralen maken, scheepjes glasblazen en het graveren van glas.

KINDERPLEIN Hetzelfde plein is een paradijs voor kinderen. Ze kunnen lekker gek doen op de luchtkussens en stormbanen en er zijn creatieve activiteiten. Kinderen kunnen onder meer een stoere piratenarmband knutselen en een strijkkralen hanger maken. Daarnaast is er een braderie met producten, zoals bedtextiel, sieraden, grote maten damesmode, telefoonaccessoires, lederwaren, modeaccessoires, etcetara.

Maar ook de producten die je niet snel op een braderie tegenkomt zijn hier te vinden: boomstamtafels, bord en kaartspellen of cadeauartikelen uit Thailand.

Verder is er van alles te koop aan eten en drinken, zoals schepijs, bami, saté, stroopwafels, droge worst en nog veel meer.

SNUFFELMARKT Op de Grote Koppel is op deze zaterdag een snuffelmarkt. Particulieren bieden hier tweedehands artikelen aan, zoals kleding, brocante, kinderspeelgoed, meubelen en nog veel meer. Iets totaal anders, maar ook geweldig om te zien, is de palingrookwedstrijd. Verschillende deelnemers strijden om de hoogste eer: de beste palingroker.

HIPPIEMARKT Bij Zandvoort aan de Eem is er een Summer Of Love Hippie-markt. Er zijn kramen, oude voertuigen en kinderen kunnen zich hier ook prima vermaken. En in de haven liggen uiteraard prachtige bezienswaardige schepen. Zelfs de Woonboot van het Jaar ligt bij de verbinding tussen het Eemplein en De Grote Koppel afgemeerd. Dit is woonschip Robbedoes van Wim en Anneke Robbertsen. Kortom, alle hens aan dek aan de Eem.