• Ewerdt Heideman/SmuldersAV
  • Rob Smulders
  • Rob Smulders
  • Rob Smulders

'Steun is heel belangrijk voor deze kinderen'

AMERSFOORT De stichting Stop Kindermishandeling was woensdag op het Eemplein in Amersfoort aanwezig. Daar werd warme chocolademelk uitgedeeld en gingen medewerkers van de stichting in gesprek over kindermishandeling. ,,Steun is essentieel voor kinderen die hiermee te maken hebben en volwassenen kunnen daar veel in betekenen", zegt Kim van Laar van Team-Kim.

De jong-volwassen ervaringsdeskundigen van Team-Kim geven voorlichting over kindermishandeling, seksueel misbruik en huiselijk geweld. Dit doen ze aan de hand van persoonlijke verhalen en het aangaan van een dialoog met studenten, professionals, beleidsmaker en kinderen en jongeren. Ze geven naast voorlichting ook advies over de aanpak kindermishandeling en spreken regelmatig in de media. ,,Wij zeggen altijd: besef dat kleine dingen die je kunt doen heel belangrijk zijn voor kinderen die onveilig opgroeien", zegt Van Laar. ,,Onze missie is dat iedereen er is voor deze kinderen, dat kinderen en jongeren die onveilig opgroeien eerder gezien en geholpen worden." 

Per jaar hebben volgens de stichting 119.000 kinderen te maken met kindermishandeling of huiselijk geweld en 'iedere week sterft er een kind aan de gevolgen van kindermishandeling'.

Bron video: Ewerdt Heideman/Smulders AV